Medycyna komórkowa





Dlaczego nie dostajemy zawału nosa lub uszu? 
Dlaczego chorujemy na miażdżycę tętnic, a nie żył? 


Dlaczego zwierzęta nie dostają zawałów serca, tylko my, ludzie? Na te pytania odpowiada dr Matthias Rath, autor przełomowych odkryć
w kardiologii, twórca medycyny komórkowej, zwracając uwagę na podstawowy czynnik, czyli niestabilność ścian naczyń związaną z niedoborem witaminy C. Opracowane w Instytucie Naukowym Ratha programy odżywiania komórkowego pozwalają na ostateczne pokonanie chorób układu krążenia — zabójcy numer jeden współczesnego świata — i to bez leków i operacji. Zespół badaczy dowiódł, że miażdżyca i zwapnienia — odpowiadające za zawały serca i udary mózgu — to nie choroby, lecz rezultat długotrwałego niedoboru witamin i faza początkowa szkorbutu. Wysoki poziom cholesterolu nie jest przyczyną chorób serca, lecz ich skutkiem.
Rozwiązaniem tych problemów wg dr. Ratha nie są leki, tylko podaż mikro substancji — wybranych witamin, pierwiastków, aminokwasów
i innych składników komórkowych, połączonych na zasadzie synergii. W ten sposób można cofać nawet poważne zmiany chorobowe. Odżywianie komórkowe pozwala też kontrolować raka, cukrzycę i inne choroby cywilizacyjne.












Jakie składniki zawiera VeMMA?
Na czym polega ich wyjątkowość?
 

Bazowym owocem produktu VeMMA jest mangostan, nazywany królem wszystkich owoców. Składnikami pomocniczymi są aloes i zielona herbata. Preparat został wzbogacony o kompleks 65 minerałów w postaci koloidalnej, jonowej, które wydobywane są z powierzchni starego jeziora w stanie Utah. Poszczególne pierwiastki znajdujące się w płynie są bioaktywne. Występują one w odpowiednim związku i nie kolidują ze sobą na poziomie wchłaniania przez organizm, który wykorzystuje to, co mu potrzebne.



Jakie są właściwości mangostanu?
 

Właściwości zdrowotne mangostanu świat poznał dzięki tradycyjnej medycynie azjatyckiej, gdzie jest on używany jako owoc i skórka w wielu problemach zdrowotnych. Swoje niebywałe właściwości lecznicze mangostan zawdzięcza ksantynom – grupie związków roślinnych o silnym działaniu leczniczym. Skórka mangostanu zawiera przynajmniej 40 ksantyn na 200 występujących w przyrodzie, w których aż 6 wykazuje działanie przeciw nowotworowe.
Dlatego też owoc i skórka uchodzi za najcenniejsze na świecie źródło naturalnych antyoksydantów. Antyoksydanty należą do najskuteczniejszych „wymiataczy” wolnych rodników, a te jak wiadomo odpowiedzialne są zarówno za proces starzenia się organizmu jak i za jego zdrowie. Ksantyny to nie jedyne składniki owocu i skórki mangostanu. Zawiera on również polifenole i katechiny - silne antyoksydanty, polisacharydy - (działają przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie), a także minerały m.in. potas, wapń, fosfor, żelazo oraz witaminy B1, B2, B6, C itp.

 
Dlaczego dostarczanie witamin i minerałów
każdego dnia jest tak ważne?
 

Nasze ciało produkuje każdego dnia ok. 300 mln nowych komórek, które w procesie powstawania potrzebują wszystkich istotnych ok. 90 składników, czyli bazy witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Jeśli komórce zabraknie ich w procesie powstawania, stanie się to początkiem różnych chorób i przyspieszeniem procesu starzenia. Minerały są w naszym organizmie nośnikiem witamin, dlatego właśnie są tak istotne. Nie mając uzupełnionych minerałów organizm ludzki nie jest w stanie prawidłowo przyswajać witamin. Jak wiemy, każdy pierwiastek odpowiada za określoną funkcję w naszym organizmie, zatem niedobór danego pierwiastka powoduje zaburzenie jego funkcji.


Dlaczego powinniśmy wybierać minerały i witaminy naturalne?
Jaka jest różnica między witaminami naturalnymi,
a syntetycznymi dla naszych komórek?
 

Witaminy syntetyczne to krystaliczna nieorganiczna substancja obca dla naszych komórek. Wchłaniają się one z trudnością lub też nie są przyswajalne, a zwłaszcza jeśli mają miejsce zaburzenia jelitowe. Nierzadko po spożyciu sztucznych witamin mają miejsce różne formy nietolerancji organizmu, a w szczególności występują mdłości, osłabienie, swędzenie. Przeciążone są nerki i wątroba oraz naruszana jest równowaga i proporcje składników odżywczych.


Jaki jest mechanizm działania VeMMY?
Jakie są reakcje organizmu po jej stosowaniu?
 

VeMMA jest preparatem stworzonym i opatentowanym przez lekarza medycyny Ybing Wanga. Cząsteczka minerałów w produkcie jest 7000 razy mniejsza niż nasza pojedyncza komórka, przez co produkt trafia do niej bezpośrednio. Bardzo wysoka przyswajalność najwyraźniej ukazuje efektywność jego działania.  Dzięki temu, odpowiednia baza witamin i minerałów dostarczona komórce w czasie jej powstawania powoduje, że nasz organizm jest dożywiony na poziomie komórkowym. Znane jest zagadnienie MEDYCYNY KOMÓRKOWEJ,  które mówi o tym, że komórka jest najmniejszą jednostką budującą nasz organizm.















Odczucia po stosowaniu  VeMMA...
Dlaczego warto pić  VeMMA?





SKONTAKTUJ SIĘ 

JUŻ DZIŚ! 



Jeśli masz pytania chętnie
na nie odpowiemy.











Ważna BROSZURA ZDROWIA 
Dlaczego potrzebujemy antyoksydantów i minerałów? ---->>